Blog // Column Karin van Iersel-Pikaar: “Bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor vitaliteit?”

Als de mens Karin, maar ook als professional vanuit mijn bedrijf ViaVanI Gezondheids- en persoonlijke groei coaching én mijn eigen werkervaringen vanuit loondienst heb ik uiteraard een mening over vitaliteit op de werkvloer.

Voordat ik deze deel met zal ik mijn achtergrond schetsen. De achtergrond die mij deze mening heeft leren te vormen. Leren ja, want deze mening was er niet zomaar opeens. Ik baseer deze mening dus op basis van mijn levenservaring: tja, ook ik heb leuke en minder leuke levenslessen ervaren die bijdragen aan deze mening. Op basis van mijn werkervaringen: ik heb aan den lijve ondervonden hoe het wel en niet werkte. En als laatste op basis van mijn kennis die ik me de afgelopen jaren toe-eigende en waarmee ik al mijn ervaringen kon staven, onderbouwen en meten met kennis vanuit diverse opleidingen.

Deze opleidingen zijn breed want mijn holistische kijk op gezondheid én ook op deze mening omvat jouw gezondheidsdashboard met daarop jouw meters voeding, beweging, mindset en ontspanning (lees ook stressreductie). En eigen ervaringen zijn prima, maar daarmee ben je nog niet die expert die jou kan helpen. Ik besloot dus hierin mezelf te scholen. De opleiding die dus jouw en mijn meters onderbouwen zijn beweegcoach, mental coach, stresscounselor, vitaliteitscoach, medische- en psychosociale basiskennis, orthomoleculaire voedingsleer, orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur. En in mijn laatste opleiding OERsterk Master Coach van drs. Richard de Leth kwamen al deze facetten van gezondheid samen met wetenschappelijke onderbouwing. Een compleet pakket waarmee ik GOUD in handen heb om iedereen die gezond(er) oud(er) wil worden én dat op zijn/haar manier wilt doen hierin optimaal te begeleiden.

En hierin schuilt dan ook mijn mening over de stelling:

“Niet de werkgever maar de medewerker is primair verantwoordelijk om fysiek en mentaal gezond te blijven tot aan de pensioengerechtigde leeftijd”.

Ik ben primair verantwoordelijk voor mijn gezondheid.
Niet mijn omgeving, niet mijn partner, niet de overheid, niet de huisarts of specialist, niet mijn kinderen en dus ook niet mijn werkgever. Ik en jij, wij zijn verantwoordelijk voor onszelf. Mijn fysieke, mentale en emotionele gezondheid valt of staat onder mijn leiderschap. En die heb ik genomen nadat ik ervoer dat ik ‘afgegleden’ was en me altijd en alleen maar in dienst stelde van mijn leidinggevende, teamleider of manager. Ik besefte dat in het eerste bedrijf waar ik werkte mezelf nog als mens mocht ontwikkelen echter door mijn gezin van herkomst en het niet geleerd hebben voor mezelf op te komen werd dat daar lastig. Bij de volgende werkgever zag ik niet in wat voor waardevolle kracht ik wel niet was en dan is bloeien lastig. En bij de laatste organisatie ontdekte ik mijn waarde maar werd dat niet of nauwelijks gezien. En toen ik opstond was het mogelijk te overweldigend en mocht ik een keuze maken. Wat uiteindelijk leidde tot het ontstaan van mijn bedrijf.

Ik heb dus leiding gepakt en getoond. Maar wat ik wel ervoer in alle fases waarin ik werk technisch verbleef, is dat werkgevers meer focus op ‘de mens’ mogen leggen. Ontdek bij je werknemer dat er onzekerheden zijn, blokkades of processen die mensen weerhouden hun potentieel in te zetten draaien op de achtergrond en je hierdoor niet de energie, de actie én bedrijfswinst haalt die er vaak weldegelijk is. Dus ook als werkgever ligt hier een verantwoordelijkheid. Kijk naar de mens, kijk naar je medewerker en onderzoek wat hij/zij nodig heeft om te groeien, goed in het vel te steken en dus optimaal voor jou te kunnen functioneren.

Maar PRIMAIR, zoals de stelling aangeeft, ben JIJ verantwoordelijk voor je fysieke, mentale en emotionele gezondheid en wijst je niet naar werkgever of je arbeidsomstandigheden. Als je hier mee start dan garandeer ik jou een lekker fijn leven tot aan je dood. Hoe? Jij pakt hierin actie, alleen of met ondersteuning, via voeding, beweging, mindset en ontspanning. Je werkgever is niet verantwoordelijk voor je leven, ‘geluk’ of gezondheid. Naar mijn mening mag je werk werkgever zich zeker wel verantwoordelijk voelen en ook zo gedragen voor het creëren van een veilige voedingsbodem waarop jij kunt groeien en, nog beter, mag bloeien. Dit samen met jouw leiderschap, wat ook kan betekenen ontbinden van de werkovereenkomst, zorgt voor gezondheid, vitaliteit en ‘lekker in je vel zitten’, dus optimaal functioneren op een plek waar je graag wilt zijn en blijven. En de werkgever, die profiteert van zijn investering in jou via persoonlijke aandacht, waardering en facilitering door het ervaren van goede individuele-, team/afdelings- en uiteindelijke bedrijfsresultaten.

De juiste man/vrouw op de juiste plek door leiderschap van 2 partijen. Een win-winsituatie waarvoor gezond leven in mijn ogen bedoeld is: samen kom je verder!

Karin van Iersel-Pikaar
Gezondheids- en persoonlijke groei coach
Gecertificeerd OERsterk Master Coach