Blog // Hoe animatie een belangrijke storyteller kan zijn

Je kan er tegenwoordig in videoland niet meer omheen – animatie. Van bewegende teksten tot illustraties die in beeld komen vliegen; animatie kan een belangrijke storyteller zijn voor jouw verhaal. In deze blog leg ik je uit waarom animatie van belang is, hoe het jouw visie nog beter vertaalt in beeld en hoe je (op een gemakkelijke manier) animaties maakt.

Tijdens mijn werk als visual designer geef ik vaak de voorkeur aan animatie. Waarom? Omdat het de aandacht lokt van kijkers én je meer informatie in één design kwijt kunt. Daarnaast geven o.a. Google, Instagram en Facebook de voorkeur aan video. Wist je bijvoorbeeld dat websites met video’s 50% meer kans hebben om op de eerste pagina van Google te komen? [1].  Tijd om met animaties aan de slag te gaan!

Voor ieder wat wils

Bang dat animatie niks voor jou is? Think again! Animaties komen in elke soort en maat, dus is er zeker een passende variant voor jouw bedrijf. Het is een bewegend design waarin foto’s, bewegend beeld en teksten een plek kunnen krijgen en dat maakt dat alles wat je kunt designen, ook in animatie vorm past. Omdat animaties minder voorkomend zijn dan platte designs, valt het op bij je volger/bezoeker en is het dus een ijzersterke storyteller.

Benieuwd voor welke content jij animatie in kan zetten? Wij delen wat tips:

  • Employer branding: wil jij het team op een vernieuwende manier voorstellen? Ga dan voor animatie! Plak alle foto’s van je teamleden achter elkaar en sluit af met een leuke quote;
  • Vacatures: ben jij opzoek naar personeel? Dan kan animatie goed lokaas zijn voor nieuw personeel. In een animatievideo deel je niet alleen informatie over de functie, maar kun je ook een stukje employer branding meenemen;
  • Testimonials: word jij al moe van de klantreviews? Giet ze in een nieuw jasje door de tekst er animerend in te laten lopen;
  • Product informatie: deel een foto van je product met daaroverheen de tekst in animatie. Zo kun je op een simpele, maar speelse manier laten zien wat de features zijn van jouw product.

Maar hoe doe je dat dan?

Omdat animatie grafisch is, kun je het zien als losse designs die je per frame maakt. De gemiddelde seconde heeft 25 frames, waardoor je in principe 25 designs moet maken. Flink wat werk dus, maar handige programma’s kunnen daarin veel werk van je wegnemen.

– Videoleap: met de app Videoleap kan je gemakkelijk teksten over je foto heen plaatsen;
– Stop motion studio: maak een gemakkelijke stopmotion van je favoriete product;
– Animate: wil je meer uitdaging, probeer Animate dan eens uit!

De echte pro’s zullen het werk het liefste maken in After Effects, waarbinnen er een wereld aan animatiemogelijkheden voor je opengaat. Kan jij wel wat hulp gebruiken? Ik denk graag met je mee.

Wil je hier meer over weten, of zoek je een drijfverentest of coach die hierbij kan helpen? Neem dan contact met mij op!

Josha Tongerloo
CREATOR

// +316 81 66 98 37

 

[1] https://www.doublesmart.nl/30-feiten-die-je-moet-weten-internet-marketing/