Blog // DAT IK VAN NEW BIZZ IN MIJN BROEK PIS, ALDUS SOPHIE – CREATOR.

Daar zit ze dan, tegenover een leeg scherm met een toetsenbord in haar handen. Oh jahoor, ik heb mezelf weer iets op de hals gehaald, dat wil je niet weten. Nou ja, wat moet je anders. Hier lees je het toch.

Samen met CREATORS Britt en Pleun had ik vorige week een new bizz meeting. Een meeting om het te hebben over het binnenhalen van new business, hoe we dat nu doen en hoe wij dat als Projectmanagers nog meer en nog beter kunnen doen. Want nu wij zo erg groeien als bedrijf, moet er ook aan de businesskant het een en ander gaan gebeuren.

 

Het leed dat new bizz heet

Alles kwam voorbij, koud bellen, warm bellen, in je nakie op het dak gaan staan… Van alles wat er genoemd werd kreeg ik de kriebels want blegh ik háát het om ‘mezelf’ te verkopen.

Waar dat vandaan komt geen idee, want als je iets goed te vertellen hebt en daadwerkelijk iemand kan helpen dan hoef je het eigenlijk niet eens verkopen te noemen. Anyhow, ik vind het lastig. En terwijl ik mijn ongenoegen aan het uiten was over deze kwestie kreeg ik opeens een flashback naar toen ik net verhuisd was naar Amsterdam.

 

Ik had nog een oude koe liggen

Ik begon toen net met stagelopen, was de eerste van mijn vrienden die richting Amsterdam ging en kende weinig mensen. Ik dacht, hoe ga ik in hemelsnaam vrienden maken, vinden en bewaken? Na een gierend gesprek met een collegaatje kwam de oplossing: een blogreeks over hoe ik opzoek ging naar vrienden door middel van verschillende activiteiten en uitdagingen en wat bleek: het werkte!

Nu, een paar jaar later, duizenden vrienden verder, zit ik met een soortgelijk probleem dus waarom niet dezelfde oplossing uitproberen? Je raadt t al: ik ga op zoek naar new bizz en deel al mijn onzekerheden, avonturen, ervaringen, uitkomsten en ontwikkelingen met niemand minder dan jullie. Via een blogreeks, want was past er beter bij mij dan er een stukkie over te schrijven?

 

Welkom bij Sop zoekt new bizz

Ik heb mijn eerste lijst met namen al gekregen om koud te gaan bellen en er lopen toffe bedrijven rond op ons flexwerk kantoor waar ik wellicht iets van new bizz uit kan halen.

Ik heb zelfs al het eerste new bizz gesprek achter de rug, waar ik in geen mogelijkheid onderuit kwam want: deze beste man sprak mij zelf aan. Mij, geloof je het? CRAZY!

Ik moet snel aan de bak.  Dus dat ga ik doen. Benieuwd wat ik de komende tijd ga ontdekken. Waar kom ik achter? Wie ga ik ontmoeten?

 

Snel meer, beloofd!

Liefs, Sophie