Blog // SOP ZOEKT NEW BIZZ #2

Het is alweer even geleden dat ik mijn eerste blog over dit onderwerp schreef, dus het werd tijd voor het schrijven van een vervolg. Toch hield iets me tegen de afgelopen tijd en ik weet precies wat: mijn schaamte voor het feit dat ik te weinig met new bizz bezig was geweest…

Ik had er een goede reden voor hoor daar niet van, maar toch voelt het als falen als je iets zegt te doen en het daarna tevergeefs niet kan waarmaken. Het was druk de laatste tijd, het is eigenlijk altijd druk niet alleen de laatste tijd. Er kwam het een en ander qua new bizz binnen dus ik bleef bezig en ik moet zeggen dat ik het niet zo erg vond om geen tijd te hebben om new bizz binnen te halen. Totdat deze blog aan me begon te knagen, dus hier ben ik weer. Met weer een goed verhaal.

 

Terug bij af

Het kan snel gaan in de marketing- en communicatiewereld… Weet je nog die new bizz aanvraag die ik de vorige keer had lopen? Die hebben we binnengehaald, het project gedaan en momenteel ook alweer afgerond. Dus eigenlijk was ik al snel weer terug bij af als je het per new bizz aanvragen bekijkt.

 

Kruisbestuiving

Kruisbestuiving, verschrikkelijk woord eigenlijk, maar wel heel waardevol. We hebben het er vaak over binnen Freelancers United, want door FIX en CREATE bedienen we verschillende opdrachtgevers en kunnen we altijd een oplossing op een vraagstuk bieden. Zo komt er wel eens een vraag via CREATE binnen dat uiteindelijk naar FIX gaat, en andersom. Zo ook afgelopen week. Werd ik opeens gebeld door FIXER Maxime, dat ze een vraag over content had en of ik het leuk vond om bij een gesprek met haar en haar opdrachtgever te zitten. “Uhm ja?!” En daar ging ik, vol enthousiasme vertelden we samen over wat we konden betekenen en hoe het samenwerken er met ons uit zou zien. Na afloop van het leuke gesprek mochten we een voorstel doen en je raadt het niet; NEW BIZZ IS BINNEN!

 

Boyfriend material

Wist jij dat het hebben een vriendje nog veel meer voordelen heeft dan je op het eerste gezicht denkt? Jup, ze zijn ook in te zetten als new bizz generators! Nee hoor das niet waar, maar alles altijd direct met elkaar delen leidde in dit geval wel tot iets heel leuks.

Ik was aan het klagen (like usual) over dat ik aan het verzaken was op het gebied van mijn angsten doorbreken met new bizz, toen hij vertelde over een heel wild idee wat hij met zijn collega’s had bedacht. Zo’n wild idee dat ik ervan aan ging en dacht, hé dit concept verder uitwerken, opzetten en uitvoeren kan Freelancers United toch goed voor jullie oppakken? Daar ging hij op zijn beurt op aan en zij dat hij het bij zijn baas ging voorstellen.

De afspraak is nog niet gepland, maaarrrr ik heb goede hoop dat dit weleens een heel leuk project zou kunnen worden!

To be continued…

Liefs, Sophie

AANTAL LOPENDE NEW BIZZ AANVRAGEN: 1                             DEALS: 1