Blog // Waarom heet de komkommertijd, ‘de komkommertijd’?

Het is weer zover, de zogenaamde komkommertijd voor team FIX is aangebroken. Het is zomer, men gaat op vakantie – er valt (zogenaamd) niks meer te beleven. Welke invloed heeft dat op ons werk? Kunnen we opdrachtgevers nog wel goed van dienst zijn? Kunnen wij freelancers nog wel bereiken? En vooral, waarom heet de komkommertijd eigenlijk komkommertijd?

In de 18de eeuw gebruikten de Engelsen de term cucumber time voor de zomertijd wanneer er op het platteland weinig te beleven viel. De rijken vertrokken naar de steden en de boeren bleven achter. Voor de boeren zat er niets anders op dan het oogsten van komkommers.

Zo, nu weten we waarom de komkommertijd, komkommertijd heet – fijn! Tegenwoordig hangt een veelal negatieve lading rondom dit woord, maar hoe erg is het allemaal eigenlijk écht? Komkommers zijn toch best prima te knagen?

 “Het lijkt wel alsof iedereen minder gehaast is.”

Het valt ons op dat freelancers eigenlijk bijzonder goed te bereiken zijn. Sterker nog, het lijkt wel alsof iedereen minder gehaast is. Af en toe is het even anders schakelen dan normaal. De ene keer omdat iemand door Maleisië aan het reizen is, dus even in een ander ritme zit. De andere keer omdat iemand net een museum in Parijs uitloopt en je daardoor eerst nog een half uur bijpraat over de avant-garde. Het leuke is: iedereen neemt wél gewoon op en wil zeker praten over de mogelijkheden wanneer ze terug zijn.

Dit betekent misschien vaak dat iemand niet op korte termijn beschikbaar is, maar goed: lekker boeiend! Wij fixen het wel op een andere manier. Ga lekker op reis, ontdek andere culturen, geniet van de natuur, waan je in een oude stad. Wij denken dat het je alleen maar verrijkt.  Daarbij maakt het je beter in je werk als marketeer of communicatieprofessional en alles daartussenin.

En natuurlijk niet te vergeten: de opdrachtgever. De slimme opdrachtgever zorgt ervoor dat, ondanks de vakanties, procedures door blijven lopen. Hij/zij beseft zich dat juist per september de meeste freelancers bezet zijn, maar is gemotiveerd om vanaf dan zijn team klaar te hebben om te gaan vlammen en dat zijn er genoeg. Dus ook in deze periode waar (zogenaamd) weinig te beleven valt, hebben wij lekker door kunnen plaatsen!

Ondanks dat, ontstaat de ruis toch voornamelijk aan de opdrachtgevende kant. Ook daar gaan mensen op hun welverdiende vakantie. Vanzelfsprekend gaat het schakelen daardoor wat minder soepel. Uiteraard stellen wij de professionals nog steeds met liefde voor, maar vaak betekent dit dat we nét iets langer wachten op een antwoord. Prima, want vaak komen ze dan wél terug met een leuk vakantiekiekje!

“Het doet je juist beseffen dat de komkommer best een fijne groente is.”

Waar het eigenlijk op neerkomt: we snappen eigenlijk nog steeds niet waarom ‘de komkommertijd’ eigenlijk de komkommertijd heet. Wij kunnen lekker doorplaatsen, horen leuke reisverhalen en hebben het nog steeds lekker druk. Er bevalt genoeg te beleven in deze tijd. We beseffen ons misschien des te meer dat de komkommer best een fijne groente is!

Toch de boot gemist, omdat je lekker zat te genieten op een boot? No worries, ook na september vinden we de juiste professional wel! Schroom niet en bel ons vooral.

Bye!
TEAM FIX