Jesse Kraal // Content Specialist @ ANWB

Als freelancer die altijd op opdrachtbasis werkt had ik nog nooit nagedacht over een opdracht voor langere en bepaalde tijd. Tot dat ene berichtje dat Yasmin van Freelancers United mij stuurde. Of ik zin had om fulltime en voor minstens een half jaar bij de ANWB aan de slag te gaan. Dat fulltime werd drie dagen in de week -in verband met mijn andere freelance werkzaamheden- en dat half jaar is inmiddels bijna om en verlengd.

Bij de ANWB viel ik meteen met mijn neus in de boter, op mijn eerste dag werd ook het startschot gegeven voor een project om toonaangevend te worden op het gebied van elektrisch rijden. Aan mij de taak om deze complexe materie in begrijpelijke taal uit te leggen aan de ruim 4,5 miljoen leden van de ANWB. Daarnaast houd ik mij ook bezig met het bedenken, maken en plaatsen van andere content op het vlak van mobiliteit. Dat kan content zijn vanuit een lezersbehoefte, maar ook geïnitieerd door een van de vele business lines binnen de ANWB (o.a. Verzekeren, Private Lease, Hulpverlening).

Wat begon als een spannend experiment -na bijna 10 jaar freelancen achter eigen bureau weer op kantoor- is een onwijs leuke en afwisselende opdracht gebleken bij een bijzondere opdrachtgever.

Thanks Freelancers United!