Marja Bazuin // Content Specialist @ BPD

Als online ondernemer had ik de droom om een aantal maanden te reizen en online te werken in het buitenland. Na een jaar met veel plezier bij BPD te hebben gewerkt, had ik daar eind januari mijn laatste werkdag en zat ik op 15 februari vol enthousiasme in het vliegtuig naar India.

Na 4 hele mooie weken daar was ik net aangekomen in Cambodja en zag de wereld er ineens heel anders uit, want ook hier was het Coronavirus onderwerp van elk gesprek. En dan vooral de vraag: wat doen landen? Blijven ze open? Of gaan ze op slot? India zit al sinds half maart in een volledige lockdown en ook Vietnam was al gesloten. Uiteindelijk heb ik na een aantal dagen toch de keuze gemaakt om eerder terug te vliegen naar Nederland. Een beslissing vanuit vertrouwen en overgave en een beetje ‘better safe, than sorry’. Want opgesloten zitten in het buitenland, in een hotelkamer, dat zag ik niet zo zitten. Plus het mooiste aan reizen is het gevoel van vrijheid. En dat voelde op de een of andere manier steeds minder. Dus wat doe je dan? Dan ben je flexibel en pas je je plannen en dromen aan.

Vanuit huis werk ik verder aan mijn bedrijf en werd ik zelfs opnieuw benaderd voor een opdracht voor BPD. De grootste les die ik heb geleerd in deze situatie en nog steeds leer is continu terug te gaan naar liefde en vertrouwen. Angst, onrust en onzekerheid verlamt je. Juist als je durft te kiezen voor vertrouwen en dat wat nu wel kan en daar plezier in brengt, ga je weer de hele mooie dingen zien. Hoe onrustig en ongemakkelijk het soms ook voelt, want zo voelt het voor mij ook echt met momenten, sta elke dag even stil bij wat er wél is. Ontdek waar je blij van wordt, wat je energie geeft en wat je wel kunt doen.

It’s all going to be allright!