Siza Hoek // Webredacteur & Copywriter @ BPD & Building Heroes

Als ik zeg dat ik de tel kwijt ben, dan lieg ik. Het is namelijk 49 dagen geleden dat we hoorden dat thuiswerken het nieuwe normaal is en dat veel bedrijven de knip op de beurs houden. Dat was even slikken, want wat er binnenkomt moet niet één maar twee monden vullen. Samen met mijn compagnon Quinn startte ik zo’n twee jaar geleden een bedrijf in communicatie-consultancy. Dat ging als een trein. Al snel volgde een sublabel wat volledig in het teken staat van tekstschrijven. Met genoeg klussen en een nieuw kantoor was er geen vuiltje aan de lucht. Tot Rutte als de man met de hamer de intelligente lockdown aankondigde.

Daar ging het kantoor en daarmee mijn leven in Amsterdam. B.C. (lees: before corona) verhuisde ik van Amsterdam naar Rotterdam. Wonen in een nieuwe stad gaat hand in hand met nieuwe terrassen ontdekken, eindeloos rondzwerven, leren dat je de muziek van de buurtkroeg ‘s avonds hoort en uitvinden dat er toch écht een snellere route is naar het station. Niets van dat alles. De OV-abonnement werd stopgezet en ook de housewarming bleef uit.

Toch komt ‘ja maar’ in ons vocabulaire niet voor en ontbreekt het aan optimisme absoluut niet. We werken nu samen op afstand via menig videobelletje, schrijven blog na blog, struinen LinkedIn af naar nieuwe klussen, blazen oude leads nieuw leven in, vinden te gekke hobby’s, nemen de tijd voor onszelf, geven opdrachtgevers onze onverdeelde aandacht en hebben af en toe een gezonde baaldag. En mijn huis? Dat wordt met de dag mooier.