Victor Silvis // Copywriter @ Rapid Circle

Even een update over een van mijn lopende projecten: copy voor de website en client stories voor Rapid Circle. Dit Amsterdamse bedrijf is zeer succesvol in het begeleiden van klanten naar de Microsoft cloud. Ze zochten een copywriter om hun client stories te schrijven en de tekst van hun website te actualiseren. Via Freelancers United kwamen ze (thanks Jurrian!) bij mij uit.

Ik heb contact met een van de founders van Rapid Circle en met de marketeer. Altijd weer bijzonder om zo’n succesvol en internationaal bedrijf te kunnen helpen om hun proposities en expertise nog scherper te communiceren. Voor ik ga schrijven, bespreek ik altijd de gewenste merkpersoonlijkheid, tone of voice en company culture. Als dat helder is, ga ik aan de slag met de copy.

De uitdaging daarbij is om de diverse doelgroep-segmenten te bedienen. Zowel de goed ingevoerde ICT-ers als hen voor wie de digitale transformatie relatief nieuw is. Verder zorg ik natuurlijk dat de copy SEO-proof is en dat er duidelijke ‘call to actions’ in de copy opgenomen worden. Kortom, een boeiende en leuke opdracht!